13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăInvestigațiiEdilul localității Găești, Grigore Gheorghe, a oferit fără plată o secțiune a...

Edilul localității Găești, Grigore Gheorghe, a oferit fără plată o secțiune a parcului public unui investitor care intenționează să elimine toți copacii vechi de importanță istorică. Populația este furioasă

Date:

Stiri Similare

Într-un an cu alegeri iminente, când în mod obișnuit primarii se apucă de muncă și construcții pentru a-i impresiona pe votanți cu dilig ența lor, conducătorul Găeștiului, Grigore Gheorghe pare să nu mai respecte niciun fel de restricții. El este de părere că va câștiga alegerile indiferent de acțiunile sale controversate, având convingerea că locuitorii îl vor susține mereu.

Concret, se comportă ca și cum ar fi un politician de rang divin și ignoră toate legile și principiile morale, crezând că nu va suporta vreun răspuns legal.

Pe lângă situația critică a Spitalului Municipal Găești, unde persoana numită de primar, Laurențiu Belușică, a primit un salariu de peste 10.000 de euro într-o singură lună (DETALII AICI), acum Grigore Gheorghe are în plan să distrugă și parcul, care este un bun al oamenilor, nu al primarului, la fel cum este și spitalul.

De curând, un teren considerat parte a parcului a fost transferat fără costuri omului de afaceri Demirel Arifovici, care a început demolările, în ciuda interdicțiilor legale pe acest subiect.

Grav este că pe acel teren se aflau copaci venerabili, parte din zona protejată a monumentelor istorice. Acest teren nu ar fi trebuit să fie vândut, ci păstrat în stare naturală pentru a fi o oază urbană pentru rezidenți, care meritau să se bucure de ea.

A cedat Grigore Gheorghe un fragment din spațiul verde găeștean pe gratis? Oficial DA, neoficial…

În trecut, terenul a fost în proprietatea companiei de apă, după care a fost dat Primăriei Găești, adică populației localității și nu doar primarului Grigore Gheorghe, reprezentantul lor în gestionarea bunurilor publice.

Demirel Arifovici are mai multe clădiri în oraș și este cunoscut pentru sponsorizarea politicienilor în campanii electorale.

Cum a reușit să-l convingă pe Grigore Gheorghe să-i dea acel teren gratis, deși era parte din parcul public? Se spune că primăria avea o datorie veche către el și, drept compensație, i-a oferit acea porțiune din parc.

Cât de îndrăzneț poate fi un primar să ofere gratis un bucățiș de parc unui investitor care posedă deja mari zone în oraș? Și a fost într-adevăr gratis? Oficial da. Neoficial, nu putem să confirmăm.

În privința parcului, locul infectat de azi, altădată frumoasă zonă de promenadă cu bărci, ar fi trebuit să fie reabilitat, nu vândut ca și cum ar fi posesiune personală a primarului Grigore Gheorghe.

Fostul primar, Dan Iacobuță, pusese în practică proiecte mari pentru oraș și promisese să renoveze acea gârlă din parc. Deși Grigore Gheorghe susține că acele idei sunt ale sale, acestea au fost întocmai inițiativele predecesorului, iar mulți locuitori îi simt lipsa.

Cum să îți permiți tu, primar, să oferi gratis un teren cu încărcătură istorică care aparține comunității din Găești?

Se pare că Grigore Gheorghe are planuri diferite în ceea ce privește parcul.

Adrian Nanu, fiul unei proprietare a unei case lângă parc, clădire catalogată ca monument istoric și unde acum se află o farmacie, ne-a mărturisit că a încercat să contacteze autoritățile și să discute cu primarul despre ilegalitatea vânzării terenului dintre două construcții de patrimoniu.

Demirel Arifovici și-a făcut proprietar pe o locuință cu statut de monument istoric amplasată lângă un parc, locuință pe care, teoretic, nu avea dreptul să o dărâme din cauza protecției legale. Astfel de clădiri sunt menite să fie păstrate și valorificate, inclusiv pentru atragerea vizitatorilor.

Se zvonește că Demirel Arifovici ar fi provocat intenționat o deteriorare a imobilului, care nu ar fi trebuit să fie demolat, apoi a plătit pentru un articol în ziarul Cronica de Găești care descria proprietatea ca fiind un pericol public, în vederea obținerii permisiunii de a o distruge.

Scopul lui, se pare, este de a construi ceva nou pe acel loc pentru a genera un venit semnificativ. De aceea, avea nevoie de terenul cu copaci de patrimoniu care ar fi trebuit să rămână parc public, nu o posesiune privată.

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, s-a exprimat despre incidentul gravei cesiuni a terenului-parc în mod gratuit, criticând îndrăzneala și lipsa de respect a primarului Grigore Gheorghe față de cetățenii orașului Găești. Guran a menționat, într-o discuție cu News18.ro, că nu susține acțiunile dezastruoase precum cele de la Spitalul Găești și ale parcului, și că nu are cum să-l influențeze pe obstinatul primar care nu ascultă decât propria voință. Cu toate acestea, el a subliniat că legile și „karma” nu vor trece cu vederea asemenea abateri serioase, sugerând că locuitorii orașului Găești îl vor sancționa pe primar pentru că a mers prea departe.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri