27.1 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăPoliticăFinal de drum pentru Klaus Iohannis! Pe cine vor românii președinte al...

Final de drum pentru Klaus Iohannis! Pe cine vor românii președinte al României? Surpriză enormă în ultimul sondaj. Adio Marcel Ciolacu!

Date:

Stiri Similare

Se încheie epoca Klaus Iohannis ca președinte al României! Cine este preferatul românilor pentru funcția de președinte? Ultimul sondaj aduce o răsturnare neașteptată. La revedere, Marcel Ciolacu!

Mandatul lui Klaus Iohannis în fruntea României este pe cale să se încheie. El nu va mai putea candida pentru un nou mandat, întrucât a ocupat deja funcția pentru maximum de termene permise de lege. În aceste momente finale ale mandatului său la Palatul Cotroceni, Iohannis își îndreaptă atenția spre o posibilă carieră în cadrul Uniunii Europene, având perspectiva de a prelua rolul de președinte al Consiliului European.

Competiția pentru postul rămas vacant se anunță a fi aprigă. Mulți sunt cei care și-ar dori scaunul, dar cetățenii țării par plictisiți de promisiunile fără acoperire și se observă o mare fragmentare a intențiilor de vot în prezent. Sondajul recent efectuat de INSCOP indică un avans surprinzător pentru Mircea Geoană, actualul secretar adjunct al NATO.

În ciuda faptului că a condus Partidul Social Democrat în trecut și a fost înfrânt de Traian Băsescu în alegerile pentru cel de-al doilea mandat prezidențial, Geoană vrea să revină pe scena politică, însă nu se bucură de susținerea colegilor săi de partid, și în special Marcel Ciolacu, care are și el vederi asupra funcției prezidențiale.

Cum se prezintă datele sondajului INSCOP? Iată situația procentelor candidaților:

Marcel Ciolacu este considerat să aibă a doua cea mai mare șansă în cursa pentru președinție, după Mircea Geoană, conform celui mai recent sondaj INSCOP. Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă urmează peste acesta, pe locurile trei și patru, respectiv, în timp ce George Simion este cotat pe locul șase, după Victor Ponta.

Rezultatele sondajului sunt ușor neașteptate și pune la îndoială validitatea datelor. Sondajele publicate anterior au avut variații mari față de rezultatele voturilor reale din ziua alegerilor.

Conform datelor INSCOP, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, dintre cei 80,2% dintre români care și-au exprimat o preferință, 24,6% l-ar susține pe Mircea Geoană (independent), 15,1% și-ar arăta sprijinul pentru Marcel Ciolacu (PSD) și 14,8% l-ar vota pe Diana Șoșoacă (SOS). Lista continuă cu Nicolae Ciucă (PNL) la 10,8%, Victor Ponta (Pro România) la 10,7% și George Simion (AUR) la 10,4%. Lista candidaților este completată de Cătălin Drulă (Alianța Dreapta Unită) cu 4,7%, Dacian Cioloș (REPER) cu 4,1% și Hunor Kelemen (UDMR) cu 3%. Restul de 1,7% din electorat ar opta pentru un alt candidat.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri