13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăPoliticăSe încheie epoca lui Mircea Geoană! Cine va reprezenta PSD în cursa...

Se încheie epoca lui Mircea Geoană! Cine va reprezenta PSD în cursa pentru Cotroceni? Are chiar sprijinul lui Klaus Iohannis și al PNL. Un candidat total inedit

Date:

Stiri Similare

Situat favorabil în sondajele pentru alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, actualul secretar general al NATO, se bucură de popularitate și a exprimat interesul de a intra în cursă. El a menționat că a primit îndemnuri din partea PSD, inclusiv de la Marcel Ciolacu, de a se lansa în această competiție.

Liderul PSD a comentat cu un ton glumet aceste declarații ale lui Mircea Geoană și a negat orice discuţii pe această temă. Vasile Dîncu a adăugat că acest subiect a fost adus în discuţie acum trei ani, dar că nu s-a concretizat în nimic.

„Am vorbit cu domnul Mircea Geoană, apoi am sunat-o pe doamna Șoșoacă și am rugat-o să accepte funcția de premier. Sunt liderul PSD. Nu am decis încă dacă voi concura pentru Președinție. Momentan, nici nu m-am gândit să candidez. Dar ceea ce vă pot spune eu, din suflet de membru vechi și fondator al PSD de peste trei decenii, este că eu personal nu voi sugera, nici măcar nu mă voi gândi vreodată să promovez un candidat independent din PSD,” a explicat Marcel Ciolacu după ce a participat la întâlnirea regulată a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

Această afirmație sugerează că Mircea Geoană nu se va putea baza pe sprijinul PSD în alegeri. Concurența pentru desemnarea candidaților este acerbă. Şi Nicolae Ciucă îşi doreşte să ajungă la Cotroceni, la fel ca bunul său prieten, premierul Marcel Ciolacu.

Dana Budeanu pretinde că știe cine va deveni președintele României

Dana Budeanu a intervenit din nou în sfera politică, desemnându-şi deja favoritul. După ce a susținut-o intens pe Gabriela Firea pentru Primăria Capitalei și nu a reușit, acum este sigură că Marcel Ciolacu va câștiga președinția.

Mircea Geoană ar putea candida pe cont propriu, dar lipsa sprijinului unui partid i-ar micșora considerabil șansele de succes.

„Cel care va deveni președintele este Ciolacu și el este singurul candidat capabil să câștige astăzi. Ce, ne gândim la un al doilea tur cu șapte aspiranți? Vor concura toți? Nu se va întâmpla. Se va merge pe mâna unui singur candidat. Astăzi, președinte este Marcel Ciolacu, pentru că nu e nimeni altcineva. Ciucă nu beneficiază de sprijin nici din partea lui Iohannis. Niciun sprijin nu primește în PNL.

Indiferent de susținere, personal cred că Iohannis nu îl favorizează pe Ciucă. Iohannis l-a numit pe Ciolacu prim-ministru, iar asta dovedește că îl sprijină pe Ciolacu. Cum să nu fie luată în considerare opinia președintelui? Contează că el are influență în PNL. Dacă răspunzi la telefon când te sună Iohannis, sigur contează cine este favorizat de el, nu? E o logică simplă,” a afirmat Dana Budeanu, exclusiv pentru România TV.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri