19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriPROGNOZA METEO. Schimbări bruste în condițiile meteorologice pe 12 martie. Avertizare generală...

PROGNOZA METEO. Schimbări bruste în condițiile meteorologice pe 12 martie. Avertizare generală de la ANM. Actualizare a previziunilor

Date:

Stiri Similare

PROGNOZA METEO. Clima ia o întorsătură bruscă marți, pe 12 martie. ANM a revizuit previziunile, antrenând variații majore. Averse consistente și fenomene severe în diferite regiuni.

ANM a revăzut previziunile meteo pentru marți, 12 martie. Se anticipează că ziua de marți va aduce condiții de vreme închisă, cu precipitații abundente peste majoritatea teritoriului național.

Vom fi martori la activitate electrică în atmosferă, cu posibilitatea de ninsoare în zonele montane. Precipitațiile vor fi atât de ample încât se preconizează acumularea de volum mare de apă.

Vântul va bate cu forță în data de 12 martie, afectând mai ales zonele estice, sud-estice și sud-vestice ale României, precum și regiunile montane. Cât despre temperaturile maxime pentru marți, acestea vor fi cuprinse între 12 și 18 grade Celsius la nivelul întregii țări.

Totuși, temperaturile minime vor coborî până la valori între 0 și 9 grade, conform specialiștilor de la ANM. Ei adaugă faptul că, izolat, se poate forma ceață, în special în primele ore ale zilei.

PROGNOZA METEO. Actualizare de la ANM. Cum va fi vremea marți, pe 12 martie

„Pe teritoriul țării, cerul va fi mai mult acoperit, așteptându-se precipitații locale și intermitente pe extinse suprafețe ale teritoriului. Vom avea parte de ploi torențiale, iar uneori acestea pot fi însoțite de fulgere. În zonele înalte este posibil să asistăm la precipitații mixte.

Cantități considerabile de apă pot să se acumuleze. Vântul va fi în general slab până la moderat, cu unele rafale mai puternice în est, sud-est, sud-vest și în regiunile montane. Fenomenul de ceață se va forma puntual.”, este prognoza meteorologică comunicată de ANM.

Capitala va fi cufundată într-o atmosferă sumbră marți, pe 12 martie. Potrivit ultimei previziuni emise de experții ANM, cerul va fi posomorât și va ploua intermitent.

Rafalele de vânt vor varia de la slabe la moderate pe parcursul zilei, iar valorile termice maxime vor atinge aproximativ 17 grade Celsius. Pe timpul nopții, mercurul din termometre este posibil să înregistreze între 6 și 7 grade, conform ultimelor informații de la ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri